Sportlovet är en vecka fylld med skidåkning och andra roliga vinteraktiviteter. Här har vi samlat några av våra bästa tips för ett lyckat sportlov.

Tavelsjö Isbana. foto Jonas BurmanFoto: Jonas Burman

 

Sportlov i Tavelsjö

Gör en utflykt till Tavelsjö – här kan du åka skridskor, bada i isvak, bestiga bergstoppar, vandra och äta god pizza på Root. Om du någonsin har funderat på att spela bangolf i snön, då får du inte missa Frost Bite open den 10-14/3! Här hittar du allt du behöver veta. 

 

Extra allt hos Granö Beckasin

Familjeäventyret kan börja i Granö. Kombinera stadsliv med naturupplevelser endast en dryg timme från Umeå. Här kan du bo bland trädtopparna eller i en stuga. I aktivitetsutbudet finns hundspannsturer och guidade skid- och skoterturer. Allt om aktiviteterna hos Granö Beckasin. 

Backfors Gård, Granö BeckasinFoto: Backfors Gård, Granö Beckasin, Bea Holmberg

 

Hundspannsturer

Har du inte testat att åka hundspann ännu så har du något att se fram emot! I vår destination finns flera företag som erbjuder oförglömliga hundspannsturer i vinter. 

 

Turridning

Ridturer på lugna trygga hästar finns för både rena nybörjare och för dig som ridit förr. Låter det där med att sitta på en häst lite väl spännande? Lugn! Det erbjuds även turer med häst och släde. I vår destination är det Backfors Gård, Sunnandalens Islandshästar och Grönåkers Farm som erbjuder turer. 

Mickelbo GårdFoto: Mickelbo Gård

 

Minidjurpark

Mickelbo gård i Mickelträsk är en minidjurpark som håller öppet under sportlovet och stora delar av året. Här finns både svenska lantdjur och exotiska djur som jak, lama och kamel. Mer om Mickelbo gård.
 

På skidor

Sportlovsveckan är ett ypperligt tillfälle att spänna fast fötterna och glida ner för backen. I Umeåregionen har vi totalt sex skidanläggningar, alla väl värda ett besök. Det finns olikheter mellan anläggningarna och avståndet till backarna varierar från Umeå. 
 

En utflykt till Hamptjärnsstugan

En utflykt ut i naturen gör en alltid gott! Hamptjärnsstugan är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Här hittar du grillplatser, en härlig utsikt och stans kanske populäraste och häftigaste pulk- /kälkbacke. Mer om om Hamptjärnsstugan. 
 

Curiosum. Foto Mattias PettersonFoto: Mattias Pettersson

 

En kul aktivitet med familjen

Vinterns stora nyhet är Curiosum, Umeås nya science center. Här kan hela familjen aktivt utforska och lära mer om vetenskap och teknik genom spännande experiment och aktiviteter. Mer om Curiosum.

 

Aktiv lek och mysterium 

I Umeå finns lekland för de yngsta och laserdome och arkadhallar för de lite äldre barnen. För alla som gillar kluriga gåtor finns escape rooms och aktiviteter med mysterium att knäcka både utomhus och inomhus. Megazones aktivitet Operation Mindfall är en aktivitet som passar lite äldre barn i sällskap med föräldrar. Mer information finns på företagens egna webbplatser.

Leos Lekland 

Molinders Mysterium 

Megazone

Hazeland

NavetFoto: Navet

 

Gör sportlovet till ett badlov

På upplevelsebadet Navet mitt i centrala Umeå hittar du vattenrutschkanor, strömkanal, klättervägg, bubbelpool och mycket mer. Missa inte vattenrutschkanan som är utrustad med både Aqua smash-spel och olika ljud- och ljuslägen som du själv kan ställa in för att få en ny upplevelse för varje åk. Mer om Navet. 
 

Vill du få fler barnvänliga tips inför sportlovet? Kika då in på vår familjesida.