Sportlovet är en vecka fylld med skidåkning och andra roliga vinteraktiviteter. Här har vi samlat några av våra bästa tips för ett lyckat sportlov.
Den här sidan kommer att uppdateras kontinuerligt inför 2022

Tavelsjö

 

Sportlov i Tavelsjö

Gör en utflykt till Tavelsjö – här finns roliga aktiviteter för hela familjen. Du kan bada i isvak, åka längdskidor, häst med släde och bestiga bergstoppar. Missa inte Tio Toppar Tavelsjös överraskningsberg ”Sportlovstoppen”, fyra sportlovsäventyr för ungdomar på bergen bland TioTopparTavelsjö. På Root kan du delta i skattjakt och äta pizza.I snow garden kan du sitta runt en eldstad och beställa mat och dryck via din telefon. Här hittar du mer om aktiviteter i Tavelsjö.

 

Extra allt hos Granö Beckasin

Familjeäventyret kan börja i Granö. Kombinera stadsliv med naturupplevelser endast en dryg timme från Umeå. Här kan du bo bland trädtopparna eller i en stuga. I aktivitetsutbudet finns hundspannsturer och guidade skid- och skoterturer. Allt om aktiviteterna hos Granö Beckasin. 

Granö BeckasinFoto:Granö Beckasin, Bea Holmberg

 

Hundspannsturer

Har du inte testat att åka hundspann ännu så har du något att se fram emot! I vår destination finns flera företag som erbjuder oförglömliga hundspannsturer i vinter. 

 

Turridning

Ridturer på lugna trygga hästar finns för både rena nybörjare och för dig som ridit förr. Låter det där med att sitta på en häst lite väl spännande? Lugn! Det erbjuds även turer med häst och släde. I vår destination är det Backfors Gård och Grönåkers Farm som erbjuder turer. 

Familjevisning och bildverkstad hemma

Bildmuseet ger dig möjlighet att uppleva konsten med din familj, och kanske inspireras att skapa på egen hand. Familjevisningar att titta på tillsammans med barn och unga, när helst det passar. Bildverkstad hemma, filmer med tips på tekniker och material för att du skall kunna skapa hemma.
Upplevelser på Bildmuseet. 

 

Vinteraktiviteter i Umeå Centrum

Mitt på Rådhustorget blir det en snöborg. Ta en paus med en fika på någon av centrums mysiga kaféer eller slå er ner på renfällarna med en take away-lunch.

En snowpark mitt i Broparken med både hopp, rails och rollers. Skojig åkning utlovas för för både stora och små!

Fler tips för sportlovet!