Sportlovet är en vecka fylld med skidåkning och andra roliga vinteraktiviteter. Här har vi samlat några av våra bästa tips för ett lyckat sportlov.
DELAR AV INFORMATIONEN PÅ DENNA SIDA VAR ENDAST AKTUELLT FÖR SPORTLOVET 2021

Tavelsjö

 

Sportlov i Tavelsjö

Gör en utflykt till Tavelsjö – här finns roliga aktiviteter för hela familjen. Du kan bada i isvak, åka längdskidor, häst med släde och bestiga bergstoppar. Missa inte Tio Toppar Tavelsjös överraskningsberg ”Sportlovstoppen”, fyra sportlovsäventyr för ungdomar på bergen bland TioTopparTavelsjö. På Root kan du delta i skattjakt och om du någonsin har funderat på att spela bangolf i snön, då får du inte missa Frost Bite open den 10-14/3. I snow garden kan du sitta runt en eldstad och beställa mat och dryck via din telefon. Mer om sportlovskul på Root och här hittar du mer om aktiviteter i Tavelsjö.

Extra allt hos Granö Beckasin

Familjeäventyret kan börja i Granö. Kombinera stadsliv med naturupplevelser endast en dryg timme från Umeå. Här kan du bo bland trädtopparna eller i en stuga. I aktivitetsutbudet finns hundspannsturer och guidade skid- och skoterturer. Allt om aktiviteterna hos Granö Beckasin. 

Granö BeckasinFoto:Granö Beckasin, Bea Holmberg

 

Hundspannsturer

Har du inte testat att åka hundspann ännu så har du något att se fram emot! I vår destination finns flera företag som erbjuder oförglömliga hundspannsturer i vinter. 

 

Turridning

Ridturer på lugna trygga hästar finns för både rena nybörjare och för dig som ridit förr. Låter det där med att sitta på en häst lite väl spännande? Lugn! Det erbjuds även turer med häst och släde. I vår destination är det Backfors Gård, Sunnandalens Islandshästar och Grönåkers Farm som erbjuder turer. 

KvarkenfiskKvarkenfisk

Sportlov vid havet

Njut av vintern med härliga aktiviteter utomhus. Åk hundspann eller ge dig ut i skidspåret, testa vinterbad och prova fiskelyckan på isen. Övernattar gör ni en sjöbod vid havet. Allt detta kan ni uppleva hos Kvarkenfisk. 
 

Familjevisning och bildverkstad hemma

Bildmuseet ger dig möjlighet att uppleva konsten med din familj, och kanske inspireras att skapa på egen hand. Familjevisningar att titta på tillsammans med barn och unga, när helst det passar. Bildverkstad hemma, filmer med tips på tekniker och material för att du skall kunna skapa hemma.
Upplevelser på Bildmuseet. 

 

Vinteraktiviteter i Umeå Centrum

Mitt på Rådhustorget finns en stor pulkabacke där hela familjen kan åka pulka, snow racer, stjärtlapp och andra roliga åkdon. Ta en paus från åkandet med en fika på någon av centrums mysiga kaféer eller slå er ner på renfällarna intill backen med en take away-lunch.

Missa inte heller att Visit Umeå tillsammans med Umeå kommun har anlagt en snow park mitt i Broparken med både hopp, rails och rollers. Skojig skid- och snowboardåkning utlovas för för både stora och små!

Fler tips för sportlovet!