Sportlovstips i Umeå

7-13 Mars 2022

Vinter. Händer. Barn

7 dagar med roliga aktiviteter!

Vecka 10, 7-13 mars, har Umeås skolbarn och ungdomar lov. Det betyder massor av tid för inomhus- och utomhusaktiviteter, fika och skoj! Här har vi samlat våra bästa tips för barn i olika åldrar (och deras glada föräldrar).

Informationen på den här sidan är aktuell under sportlovet 2022

Skapa ditt egna Sportlovs-program

Företagen i regionen hittar på många roliga aktiviteter under sportlovsveckan!
Här samlar vi tips på aktuella händelser så att du inte missar något. 

Root.Vinter

Vinterkul på Root 

Snöbolls - prick - kastning, bestigning av "Mount EverRoot" och kasta hatt på Snögubben. Vinterkul för hela familjen på Root i Tavelsjö.

När: 9-13 mars

Curiosum Makerspace

Specialhelg med vetenskap och teknik

Upplev och utforska vetenskap och teknik. Under sportlovets första helg förvandlas Curiosum till ett Makerspace med möjlighet att testa designa och bygga saker med hjälp av digitala och traditionella tekniker. Resten av veckan (förutom måndag) är Curiosum Sportlovsöppet.

När: Specialhelg 5-6 mars, Sportlovsöppet 8-13 mars.

Vinter Tavelsjö

Sportlovstoppen - Lillberget 

Tavelsjö är perfekt för upplevelser på Berg. Besöksguiden TioTopparTavelsjö hjälper dig att hitta ut och upp via sitt koncept. Köp gärna deras toppkort och samla koder från de olika bergen. För sportlovet finns en ny topp lanserad - Lillberget, med perfekta stjärtlappsbackar för barnen. 

När: 5-13 mars

Västerbottens museum

Snökonst och slöjd-workshop

Skapa snökonst, prova "älgjakt" med pil och båge och gå på workshop med SlöjdarMolly. Spana in aktiviteterna på Västerbottens museum under sportlovet. 

När: 7-11 mars

Bildmuseet. Barn. Familj

Bli en konstnär

Barn, unga och vuxna är välkomna att uppleva konst och skapa i museets bildverkstad inspirerat av utställningen Architectures of Transition [Omställningens arkitektur]. 

När: 9-13 mars

Gameskap - Utopia

Spela tv-spel och brädspel i en spellokal

Under sista dagarna av sportlovet arrangeras Gameskap, en mötesplats för alla som älskar spel! Det blir en mix av spelbutik och spellokal där besökaren få uppleva gamla retrospel från 80- och 90-tal med alltifrån Sonic, Sega Master till NES 8-bitars med Turtles 2! Det kommer finnas brädspel, tv-spel och möjlighet att måla karaktärer tillsammans med spelbutiken Fantasia. 

När: 12-13 mars i Utopia Shopping, andra plan.

Roliga familjerestauranger

För dig som gärna kombinerar måltiden med en aktivitet kan vi tipsa om O´Learys som erbjuder bowling, Orangeriet som har boule och shuffleboard och Pinchos med cirkustema. 

Bo på fängelse!

Upplev ett riktigt fängelse på Sportlovet. Spendera natten i en cell, besök museumet och ta del av fängelsets historia!

Boende. Gamla fängelset.