Sportlovstips i Umeå

6-12 Mars 2023

Vinter. Händer. Barn

7 dagar med roliga aktiviteter!

Vecka 10, 6-12 mars, har Umeås skolbarn och ungdomar lov. Det betyder massor av tid för inomhus- och utomhusaktiviteter, fika och skoj! Här har vi samlat våra bästa tips för barn i olika åldrar (och deras glada föräldrar).

 

Skapa ditt egna Sportlovs-program

Företagen i regionen hittar på många roliga aktiviteter under sportlovsveckan!
Här samlar vi tips på aktuella händelser så att du inte missar något. 

Curiosum Sportlov

Sportlovskul på Curiosum

Frossa i spännande filmer, planetarievisningar och aktiviteter. Experimentera med såpbubblor, programmera minirobotar, utmanas i Curiosums fyrkamp och mycket mer. 

Missa inte Curiosums specialevent! Den 7-8 mars utställningen Juice om ESA:s rymdmission till Jupiters isiga månar och 11-12 mars Pi-labb där du utforskar talet pi!

När: 4 -12 mars, öppet varje dag 10-17.

Västerbottens museum, hamnstaden

Sportlovskul på muséet!

På Västerbottens museum finns aktiviteter för hela familjen! Egilhallen och den interaktiva utställningen Hamnstaden Umeå har öppet, dessutom nya kreativa teman i Skaparverkstaden. Ta med skidorna och ta en skidtur i Gammliaskogen och avsluta med fika i museets mysiga café.

När: 6-10 mars

Granö Beckasin vinteraktivitet

Vinteraktiviteter i Granö

Kom och upplev Norrland under sportlovet, boka ett paket hos Granö Beckasin som innehåller boende och middagar. Sedan väljer ni själv vilka aktiviteter som passar er. På plats finns det möjlighet att vara ute i naturen, sitta vid en grillplats, klättra i snöhögar, åka skrana, prova på snöskor och mycket mer. 

När: 1-12 mars

Sagoläsning

Sportlov i Umeå centrum

Den populära snöborgen står som vanligt öppen dygnet runt på Rådhustorget. Stadsbiblioteket, Folkets bio och MVG gallerian bjuder alla på roliga aktiviteter. På biblioteket kan du lyssna på sagor på många olika språk, skapa med lera eller gå på en teaterföreställning. Folkets Bio bjuder på gratis sporlovsbio och i MVG gallerian blir det en klurig sportlovsjakt. 

När: Aktuella datum på respektive webbplats

Stadsbiblioteket
Folkets Bio
MVG Gallerian

Roliga familjerestauranger

För dig som gärna kombinerar måltiden med en aktivitet kan vi tipsa om O´Learys som erbjuder bowling, Orangeriet som har boule och shuffleboard och Pinchos med cirkustema. 

Bo på fängelse!

Upplev ett riktigt fängelse på Sportlovet. Spendera natten i en cell, besök muséet och ta del av fängelsets historia!

Boende. Gamla fängelset.