Sportlovstips i Umeå

4-10 Mars 2024

Vinter. Händer. Barn

7 dagar med roliga aktiviteter!


Vecka 10, 4-10 mars, har Umeås skolbarn och ungdomar lov. Det betyder massor av tid för inomhus- och utomhusaktiviteter, fika och skoj! Här har vi samlat våra bästa tips för barn i olika åldrar (och deras glada föräldrar). 

Informationen på sidan är inte längre aktuell, gäller 2024!

 

Skapa ditt egna Sportlovs-program

Företagen i regionen hittar på många roliga aktiviteter under sportlovsveckan!
Här samlar vi tips på aktuella händelser så att du inte missar något. 

Curiosum. Sportlov 2024

Kul på Curiosum


Drömmer du om rymdäventyr? Utmana dig själv med vår roliga rymdträning och utforska en värld av spännande experiment och aktiviteter under sportlovet!

När: 2 -10 mars, kl. 10-17 alla dagar.

Bildmuseet sportlov

Bildmuseet på sportlovet


Under sportlovet får hela familjen skapa tillsammans i Bildmuseets bildverkstad och fundera på vad en utopi eller ett underland kan vara. Hur ser din drömvärld ut? Vad hoppas du ska hända i framtiden? Hur vill du att världen ska ut när du är vuxen? Vi undersöker kontraster och skapar fönster mot våra drömvärldar i färgglada transparenta material.
 

När: 6 - 10 mars, kl. 12.00–17.00. Drop-in i mån av plats. 

Pulka. Sportlov

Vinteraktiviteter på Hamptjärnsberget

På Hamptjärnsberget finns aktiviteter för hela familjen. Här finns skidspår, vandringsleder, grillplatser och kanske Umeås häftigaste pulkbacke. Hamptjärnsstugans friluftskafé serverar lunch, våfflor och fika. 
 

När: 7–10 mars, kl. 11-16 har Hamptjärnsstugan öppet. 

Västerbottens museum, hamnstaden

Sportlovskul på muséet!

Västerbottens museum erbjuder en mängd spännande aktiviteter i samarbete med Samiska veckan. Utforska och utmana dina färdigheter i lassokastning eller delta i lekfulla och lärorika aktiviteter i den interaktiva utställningen “Hamnstaden Umeå” i Egilhallen. Ta med skidorna och ta en skidtur i Gammliaskogen och avsluta med fika i museets mysiga café.

När: 3-10 mars

Isdisco

Isdisco


Musiklekar på isen och möjlighet att prova på konståkning, det blir även en liten uppvisning av Umeå Konståkningsföreningens kommande isshow. Fri entré.
 

När: 3 mars, kl. 15:45-18:35

Konsert Norrlandsoperan

Orkestern i fokus


Norrlandsoperan ger en konsert för alla som är nyfikna på hur en symfoniorkester fungerar. Ett lättsamt upplägg och bred repertoar. Perfekt för den som aldrig tidigare lyssnat spå en symfoniorkester.
 

När: 7 mars, kl. 19:00 - 20:30

Sagoläsning

Aktiviteter på biblioteken

Under sportlovet händer det massor av roliga saker för barn och unga. Det blir mysig högläsning, boktips, testa dina kunskaper i quiz och fika. För de lite äldre finns det möjlighet att prova på rollspelet Drakar & Demoner och att delta i en workshop i kreativt skrivande. 

 

Roliga familjerestauranger

För dig som gärna kombinerar måltiden med en aktivitet kan vi tipsa om O´Learys som erbjuder bowling, Orangeriet som har boule och shuffleboard och Pinchos med cirkustema. 

Bo på fängelse!

Upplev ett riktigt fängelse på Sportlovet. Spendera natten i en cell, besök muséet och ta del av fängelsets historia!

Boende. Gamla fängelset.