Sugen på att få upp pulsen i sommar? Eller varför inte se andra slå sitt personbästa? Här har vi samlat sommarens idrottsevenemang som du inte får missa.

Parasport


1) Parasport Challenge Umeå 11-14 maj
Arrangeras i Umeå på Noliaområdet för första gången. Det är ett av Norrlands största parasportevenemang med rörelseglädje, träningsvärk och aha-upplevelser i fokus.
Mer information  

2) Blodomloppet 23 maj
Umeå är ett av de 19 stopp som blodomloppet gör runt om i Sverige. Samla ihop några vänner, kollegor eller delta själv i Blodomloppet i Umeå. Loppet är även en viktig del i rekryteringen av nya blodgivare.
Mer information

Brännbollsyran

3) Brännbollsyran 1-3 juni
VM i brännboll. Under tre dagar gör fler än 300 lag och tusentals deltagare upp i Umeås populära brännbollsturnering och folkfest.
Mer information 

4) Slaget i Ratan 6 juni  
TTGU arrangerar kustlandets nya terränglopp. Välkomna till en unik tävling och folkfest på en historisk och vacker plats i Robertsfors kommun i Västerbotten
Mer information

5) Vårruset 8 juni 
Gör er redo för en härlig kväll i rörelsens tecken när Vårruset-turnén gör sitt tjugonde stopp i Umeå. Spring, jogga eller promenera 2,5 km eller 5 km själv eller tillsammans med dina vänner, kollegor, släkt eller grannar. Loppet går i det vackra friluftsområdet Mariehemsängarna i Umeå. Start och mål vid MSK Arena på Mariehemsängarna.
Mer information

6) Swedish Beach 17-18 juni
Sverigeeliten i beachvolley kommer till Umeå och denna gång arrangeras tävlingen på Umeås Copacabana, Bettnessands havsbad.
Mer information

7) Midnight Sun Randonnée 19-23 juni
För andra året så arrangeras landsvägscykelloppet Midnight Sun Randonnée med start och mål i Umeå. Deltagarna får uppleva en tävling där de följer älvdalar, sjöstränder och fjordar. De kommer att korsa vidsträckta barrskogar, snötäckta berg och polcirkeln på deras resa upp till de nordliga delarna av Norge innan de vänder åter för att slutligen nå målet i Umeå.
Mer information

Slaget i Ratan


8) SM-veckan 27 juni-2 juli
Över ett tjugotal idrotter samlas i Umeå under veckan för att göra upp i sina SM-tävlingar. Navet för tävlingarna kommer att vara i centrum men det kommer även att vara tävlingar på många fler arenor och anläggningar runt om i Umeå. Förutom tävlingarna så kommer det att bjudas på andra festligheter i form av musik, kultur, prova på idrott, prisutdelningar för att nämna lite av det som händer.
Mer information

9) Umeå Fotbollsfestival 27-30 juli
En helg fullmatad med glädje och massor av fotboll. Navet för cupen är som vanligt Nydalafältet men hela staden kommer att andas Umeå Fotbollsfestival! 
Mer information

10) Umeå Outdoor Floorball 5-6 aug
För tredje året i rad så arrangeras Umeå Outdoor Floorball. En utomhus innebandyturnering som har ledorden lekfullt, spontant och glädje! Cupen vänder sig till både lag och kompisgäng som vill spela innebandy tillsammans.
Mer information