Möjligheterna för ett socialt program är många och anpassas bäst efter era önskemål. Nedan kommer några förslag.

1) Spa


IKSU spa ligger på Umedalen i Umeå, i natursköna omgivningar. Här finns möjlighet till gruppträning, individuell träning, personlig träning och förstås många sköna spa-möjligheter i den fantastiska miljön.Här kan du i anslutning till caféet prova ljusterapi, njuta av värmen i solsimulatorn eller prova massage och rehabbehandlingar.
Information
 

2) Studiebesök


North Sweden Cleantech arrangerar "technical and business visits“, skräddarsytt efter behov infom följande 12 områden: Luftkvalitet, Bioekonomi, Cirkulär ekonomi, Hållbart byggande, Ren energi, Skog, Investeringar och start ups, Life science, Transport, Stadsplanering, Avfall och Rent vatten.
Information
 

3) Guidade turer 


I Umeå finns möjlighet till guidade turer – med buss, till fots eller med cykel. Umeå Guideförening erbjuder ett stort urval av olika färdigkomponerade turer som går att anpassa, men är också öppna för olika önskemål om teman. Lär dig mer om Umeå som Björkarnas stad, kulturstaden och Universitetsstaden som några exempel!
Information
 

4) Museum


Umeås olika museum erbjuder något för alla. Västerbottens Museum är vårt länsmuseum med ansvar för Västerbottens läns kulturhistoria. Bildmuseet är en av Sveriges mest intressanta scener för internationell samtidskonst. Kvinnohistoriskt är det enda av sitt slag i Sverige, Skulpturparken på Umedalen är en av norra Europas främsta skulptursamlingar och sist men inte minst Guitars – The Museum, en av världens största och bästa privatägda samlingar av gitarrer. 
 

5) Shopping


Umeå har ett stort shoppingutbud både i centrum och handelsområdena IKEA, Avion Shopping samt Stora Birk är bara en lokalbusstur bort. I centrum finns tre gallerior, ett inomhustorg och en mängd olika lokala butiker väl värda ett besök.
 

6) Arrangerad rundtur


Skräddarsy en rundtur för din grupp. Kanske en tur till några gårdsbutiker och olika mat- och dryckesproducenter runt Umeå skulle passa? Förslag på stopp skulle kunna vara:Hansens Charkuteri – sedan 2013 har familjeföretaget i Stöcksjö skapat lokalproducerade charkprodukter som blivit favoriter hos Umeåborna.


Bryggverket – kika in bakom kulisserna i det lilla bryggeriet i Stöcksjö. Här produceras oväntade smaker med de bästa råvarorna, nyfikenhet och stor passion.

Gamla Salteriet - Bland röda fiskebodar i den kulturskyddade hamnen i Byviken, Obbola ligger Salteriet, som erbjuder nyfångad och lokal fisk, traditionellt mathantverk, butik, restaurang och ett litet museum alldeles intill havet.