norrsken möten

Rum för aktiviteter

Kombinera mötestimmar med någon rolig och annorlunda aktivitet. Se norrsken dansa, utmana älven eller varför inte glida över snövidderna med människans bästa vän som guide. Vi erbjuder även museum och restauranger i överflöd. Här ger vi dig tips på aktiviteter som ger mötet det där lilla extra. 

 

Avslappnade aktiviteter

kassjöbacken

Kassjöbacken

Kassjöbacken ligger vackert beläget högt upp på berget med en fantastisk utsikt över byn Kassjö och Kassjön. En skidanläggning som även erbjuder barmarksaktiviteter. Här erbjuds aktiviteter som till exempel Mountaincart en rolig, spännande och säker aktivitet, höghöjdsbana, stora ytor för att kunna hålla stora evenemang, mindre ytor som lämpar sig för mindre sammankomster. Vill gruppen stanna för mat finns det omtyckta tälgstensbiff. Gästerna steker sitt kött på heta tälgstenar.

Se filmen här

 

vineri

Besök ett vineri

Boka in er i Brännland Iscider’s provningsrum mitt i vineriet i en industrilokal i Vännäs. 
Här tar de emot grupper på 16-50 personer för en exklusiv sortimentsprovning, en titt i vineriet med genomgång av tillverkningsmetoden och berättelsen om Brännland Iscider från starten till i dag och vilka framtidsvisioner som finns. 
Garanterat wowigt! 

”Brännland Cider producerar hantverksmässig iscider helt baserad på 100% äppelmust utan smak- eller färgtillsatser. Produktionen finns i Västerbotten och vårt mål är att skapa en iscider som gör avtryck i hela världen.”

Läs mer här

 

guidade turer

Guidade turer

I Umeå finns möjlighet till guidade turer – med buss, till fots, med cykel eller med Umeå ecoride.

Det finns ett stort urval av olika färdigkomponerade turer som går att anpassa efter önskemål och teman - med lite kul Umeå-kuriosa såklart.
Umeå Guideförening och Umeå Tours skräddarsyr turer för grupper av olika storlek. 

Umeå Tours och For Foodies tar er med på en smakresa till flera av stadens välrenommerade restauranger. Umeåguidning, och god mat på en och samma gång. 

 

Broarna runt

Broarna runt

Gör som en äkta Umeåbo och gå eller spring ”broarna runt” innan eller efter konferensdagen.
Den nyaste av Umeås broar- Lundabron, som också är Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister, blev kronan på verket för ännu en omtyckt promenadrunda. Lundabron knyter ihop den norra och södra delen av stan med Bölesholmarna. Med Vasaplan i Umeå centrum som utgångspunkt finns ett antal olika sträckor vi kan tipsa om:

Kyrkbron – Teg – Lundabron – Strandpromenaden: ca 6,5 km

Strandpromenaden – Lundabron – Teg – Cykelbron: ca 5,9 km

Strandpromenaden – Lundabron – Teg – Tegsbron: ca 5,9 km

Strandpromenaden – Kolbäcksbron – Ön – Kyrkbron: ca 8,7 km

 

hållbar shopping

Hållbar shopping

Pia Stylist | Stylistbutiken
Hyr, köp, låna, laga & sälj. Hållbar och cirkulär konsumtion. I butiken finner du secondhand kläder som lämnats in av kunder. Dessa kan du köpa, hyra en månad eller låna för att prova hemma. 

Röda Korset | city
På Röda Korset i city finner du ett handplockat sortiment av mode och inredning som hänger med i svängarna för såväl säsong som trender. 

Bigaro
Bigaro är en unik butik i centrala Umeå med fokus på hållbart mode. Här hittar du något annat än vad de stora kedjorna erbjuder. Alla märken ska uppfylla kraven om hög kvalité, skön komfort och hållbara material.

Meretes Ekobutik
Naturlig hälso & hudvård, ekologiska grönsaker, teer, oljor, kosttillskott och mycket mer. 

Linné & Granqvist
Ekologiskt odlade växter, snittblommor och vackra tillbehör. 

Blank The Hub
Har i sin fina butik en avdelning med vintage designkläder. 

 

delikatesser

Delikatesser och Presenter

Gårdshem, Duå och Gotthards Salutorg är exempel på butiker som säljer noga utvalda produkter. Här hittar du egenodlade grönsaker, nybakat bröd, lokala delikatesser och lokala producenter av tex ost, kött, sylt & marmelader samt importerade kvalitetsprodukter. 

Frukthörnan, Umeås äldsta frukt och chokladbutik med ett oemotståndligt sortiment av godsaker.

Hemslöjen, butiken med presenter och bruksföremål av utvalda hantverkare. Både etablerade och lite mindre kända. Träslöjd, sameslöjd, vävt, stickat, drejat, silver och tenn. Ja här finns det. 

Handelsgården | Hantverk & Återbruk. Lokalproducerat unikt hantverk, konsthantverk och delikatesser, allt samlat i en unik butik som ägs och drivs av hantverkarna själva. 

 

konstrunda

Konstrunda

Är du nyfiken på konsten i Umeå? Konst skapar dynamik i stadsbilden, tillför oväntade inslag i vardagen och utmanar våra sinnen! Promenera konstrundan och upptäck några av alla de konstverk som finns i centrala Umeå. Du kan välja att upptäcka 18 eller 8 konstverk.

Konstverket Listen, även kallat #metoo-puman, är placerad på Rådhustorget i centrala Umeå. Det är en gestaltning som markerar kommunens ställningstagande mot sexuella trakasserier, tillägnat dem som tillsammans bröt tystnaden i samband med metoo-rörelsen. – av Camilla Akraka

Läs mer här

 

chokladprovning

Chokladprovning

Jenny Berg “ChokladJenny” på Nordic Chocolate berättar om sin väg som kakaoutvecklare i Sydamerika, hållbar chokladproducent i Västerbotten och kvinnlig entreprenör med hela världen som arbetsfält. Från en källare i Umeå tillverkas choklad som blivit utsedd till Skandinaviens bästa choklad och nått ända fram till EU:s högkvarter och Hillary Clinton. Föreläsningen bjuder på mycket skratt varvat med chokladkunskap där vi samtidigt avnjuter kvalitetschoklad från Norrlands första chokladfabrik.
Provning kan erbjudas både digitalt och på plats tillsammans.

Läs mer här

 

föreläsare

Bjud in lokal föreläsare

Bjud in någon från staden som berättar om utveckling, framåtdrift, hållbarhetsprojekt eller något annat spännande ämne. Exempel:

En jämställdhetsresa - Gendered landscape 

Rörelserikt samhälle/Change the game 

Umeå Institute of Design - En av världens bästa Industridesignhögskolor

UNESCO Biosfärsområde - Vindelälven/Juhttátahkka 

Designdriven samhällsförändring - The Pink/RISE 
 

Äventyrliga aktiviteter

forsränning

Forsränning

Forsränning – en intensiv och rolig upplevelse i de skummande forsarna i en av Europas sista orörda älvar, Vindelälven. Deltagare utrustas med våtdräkt, flytväst, hjälm och paddel och efter en grundlig säkerhetsgenomgång väntar den vilda forsen. Det finns allt från familje-turer till tuff forsränning. Hit kan grupper komma för att ha roligt tillsammans, hitta ny energi, kombinera konferens med en aktivitet och utvecklas gemensamt kring kommunikation och relationer.

Forsknäckarna

Wilderness Adventure Vindeln

 

hundspann

Hundspann

Upplev tjusningen med att glida fram bakom ett hundspann genom ett Västerbotten i vinterskrud, genom skogar, över myrar och is- och snötäckta sjöar tar ni er fram. Varje hundspannstur är en upplevelse som inte går att beskriva utan måste upplevas på plats. Turerna går efter preparerade leder genom ett snörikt landskap och anpassas efter storlek på gruppen. 

Läs mer här

norrsken

Norrskensspaning

Att få se ett sprudlande och dansande norrsken ringla sig långt över en stjärnbeklädd himmel kan vara något av det mest fascinerande man kan uppleva. I Umeå behöver du inte ta dig långt för att få uppleva himlafenomenet som hela världen älskar. I och runt staden finns både norrskensaktiviteter samt tips på platser att besöka för din bästa chans att se norrsken.

Läs mer här

Besök ett museum

I Umeås närhet finns många museer med spännande utställningar. Här har vi listat ett urval för dig att upptäcka.

möten - museum

Restauranger för grupper

Umeås restaurangutbud är stort och kan kittla de flesta smaklökar.

möten - restauranger

Technical visits

North Sweden Cleantech arrangerar sk ”technical and business visits”.

möten - technical visits