Hållbara restauranger i Umeå - Gotthards Krog

Hållbara restauranger

Egen grönsaksodling, säsongsbetonat och ekologiskt. Umeås restauranger jobbar med ett stort hållbarhetsfokus.

 

Gotthards Krog

Nätverket Mat & Klimat i norr

Nätverket Mat & Klimat i norr är ett nätverk där flera av Umeås restauranger medverkar för att tillsammans bidra till en mer hållbar restaurangnäring. Nätverket gör alla insatser för att bidra till en mer hållbar restaurangnäring och minska sina avtryck på klimatet och miljön. Samverkan genomsyras av en transparens där restaurangerna öppet visar hur de arbetar med hållbarhet i verksamheten.

Gotthards krog i Umeå

Gotthards Krog

Med fokus på småskalighet och bra råvaror erbjuds rätter som blandar internationella och norrländska smaker. Restaurangen är nästintill självförsörjande på grönsaker från den alldeles egna grönsaksodlingen vid Umeälven. Gotthards Krog är KRAV märkt i nivå 2.

Bastard Burgers

Bastard Burgers

Bastard Burgers är grundidén enkel - att servera den godaste streetfood burgare du har ätit! Här erbjuds många vegetariska/veganska alternativ.

Tonka Strandgatan i Umeå

Tonka

Modern, mysig och avslappnad restaurang där mycket av råvarorna kommer från norrländska skogar och gårdar. Utbudet på menyn varieras regelbundet efter säsong och känsla.

Rex restaurang Umeå

Rex

Rex finns i Rådhuset och byggnaden rymmer också cocktailbaren Juliette och pub Rådhuskällaren. Rex tar vara på de råvaror som varje säsong har att erbjuda.

Miljöcertifierade restauranger

Kummins Caterings kök är KRAV-certifierat. De prioriterar ekologiska, närproducerade och KRAV-märkta livsmedel och råvaror. Mer om Kummin

Tips hur du kan gå mer hållbart på restaurang:

  • Välj vegetariskt, närproducerat eller ekologiskt i den mån det går. 

  • Välj en miljömärkt restaurang

  • Våga fråga personalen om matens ursprung

  • Undvik att köpa vatten på flaska - drick kranvatten.