Hållbara restauranger i Umeå - Gotthards Krog

Hållbara restauranger

Egen grönsaksodling, säsongsbetonat och ekologiskt. Umeås restauranger jobbar med ett stort hållbarhetsfokus.

 

Gotthards Krog

Nätverket Mat & Klimat i norr

Nätverket Mat & Klimat i norr är ett nätverk där flera av Umeås restauranger medverkar för att tillsammans bidra till en mer hållbar restaurangnäring. Nätverket gör alla insatser för att bidra till en mer hållbar restaurangnäring och minska sina avtryck på klimatet och miljön. Samverkan genomsyras av en transparens där restaurangerna öppet visar hur de arbetar med hållbarhet i verksamheten. Läs mer om nätverket här 

Tips på hållbara restauranger

Gotthards krog i Umeå

Gotthards Krog

Med fokus på småskalighet och bra råvaror erbjuds rätter som blandar internationella och norrländska smaker. Restaurangen är nästintill självförsörjande på grönsaker från den alldeles egna grönsaksodlingen vid Umeälven. Gotthards Krog är KRAV märkt i nivå 2.

Facit Bar

Facit Bar

Umeås nyaste cocktailbar i centrala Umeå. Här serveras dryck och mat med enbart svenska ingredienser och med en inredning som är designad och tillverkad i Sverige.

Harlequin

Harlequin

Restaurang Harlequin är en pulserande storstadsrestaurang anpassad efter Umeåbornas nyfikenhet och höga krav på kvalitativa upplevelser. Menyn är i ständig förändring baserat på kockarnas humör och vad som är bäst råvarumässigt just här och nu.

Tips hur du kan gå mer hållbart på restaurang:

  • Välj vegetariskt, närproducerat eller ekologiskt i den mån det går. 

  • Välj en miljömärkt restaurang

  • Våga fråga personalen om matens ursprung

  • Undvik att köpa vatten på flaska - drick kranvatten.