Fler hållbara restauranger

Egen grönsaksodling, säsongsbetonat och ekologiskt. Umeås restauranger jobbar med ett stort hållbarhetsfokus.
Nätverket Mat & Klimat i norr är ett nätverk där flera av Umeås restauranger medverkar för att tillsammans bidra till en mer hållbar restaurangnäring. Nätverket gör alla insatser för att bidra till en mer hållbar restaurangnäring och minska sina avtryck på klimatet och miljön. Samverkan genomsyras av en transparens där restaurangerna öppet visar hur de arbetar med hållbarhet i verksamheten.
Gotthards Krog
Med fokus på småskalighet och bra råvaror erbjuds rätter som blandar internationella och norrländska smaker. Restaurangen är nästintill självförsörjande på grönsaker från den alldeles egna grönsaksodlingen vid Umeälven. Gotthards Krog är KRAV märkt i nivå 2.
Bastard Burgers
Bastard Burgers är grundidén enkel - att servera den godaste streetfood burgare du har ätit! Här erbjuds många vegetariska/veganska alternativ.
Tonka
Modern, mysig och avslappnad restaurang där mycket av råvarorna kommer från norrländska skogar och gårdar. Utbudet på menyn varieras regelbundet efter säsong och känsla.
Rex
Rex finns i Rådhuset och byggnaden rymmer också cocktailbaren Juliette och pub Rådhuskällaren. Rex tar vara på de råvaror som varje säsong har att erbjuda.
TC är restaurang som arbetar stenhårt för att minimera en miljöpåverkan och de är stolta över att vara en Svanenmärkt restaurang. Mer om TC
Kummins Caterings kök är KRAV-certifierat. De prioriterar ekologiska, närproducerade och KRAV-märkta livsmedel och råvaror. Mer om Kummin
Välj vegetariskt, närproducerat eller ekologiskt i den mån det går.
Välj en miljömärkt restaurang
Våga fråga personalen om matens ursprung
Undvik att köpa vatten på flaska - drick kranvatten.