Hållbara restauranger i Umeå - Gotthards Krog

Hållbara restauranger i Umeå

Egen grönsaksodling, säsongsbetonat och ekologiskt. Umeås restauranger jobbar med ett stort hållbarhetsfokus.

 


Hållbara restauranger är ett nätverk där flera av Umeås restauranger medverkar tillsammans med andra restauranger från Göteborg, Stockholm och Malmö. Nätverkets syfte är att skapa en mer hållbar restaurangnäring med stor transparens där restaurangerna öppet visar hur de arbetar med hållbarhet i verksamheten. 

I Umeå hittar man även miljöcertifierade restauranger och kommunen jobbar även dem med ett stort hållbarhetsfokus kring den måltidsservice som levererar skolmåltider.

Gotthards Krog

Hållbara restauranger i Umeå

Gotthards krog i Umeå

Gotthards Krog

Med fokus på småskalighet och bra råvaror erbjuds rätter som blandar internationella och norrländska smaker. Restaurangen är nästintill självförsörjande på grönsaker från den alldeles egna grönsaksodlingen vid Umeälven. Gotthards Krog deltar i nätverket Hållbara restauranger.

Hunger och Törst Umeå restaurang

Hunger & Törst

Ett besök hos Hunger och Törst ska alltid upplevas lika spännande och omväxlande varje gång. I restaurangens varma atmosfär förmedlas en nyfikenhet och kärlek till råvaran. Hunger & Törst deltar i nätverket Hållbara restauranger.

Tonka Strandgatan i Umeå

Tonka

Modern, mysig och avslappnad restaurang där mycket av råvarorna kommer från norrländska skogar och gårdar. Utbudet på menyn varieras regelbundet efter säsong och känsla. Medlemmar i Hållbara restauranger.

Rex restaurang Umeå

Rex

Rex finns i Rådhuset och byggnaden rymmer också cocktailbaren Juliette och pub Rådhuskällaren. Rex tar vara på de råvaror som varje säsong har att erbjuda och är medlemmar i Hållbara restauranger.

Miljöcertifierade restauranger

TC är restaurang som arbetar stenhårt för att minimera en miljöpåverkan och de är stolta över att vara en Svanenmärkt restaurang. Mer om TC
Kummins Caterings kök är KRAV-certifierat. De prioriterar ekologiska, närproducerade och KRAV-märkta livsmedel och råvaror. Mer om Kummin

Tips hur du kan gå mer hållbart på restaurang:

  • Välj vegetariskt, närproducerat eller ekologiskt i den mån det går. 

  • Välj en miljömärkt restaurang

  • Våga fråga personalen om matens ursprung

  • Undvik att köpa vatten på flaska - drick kranvatten.