I Umeå finns restaurangerna som bjuder på fantastiska gourmetupplevelser med lokala ingredienser. Sex av destinationens restauranger finns listade i
restaurangguiden White Guide.

Restaurang. Köksbaren

 

 

Köksbaren 

En gastrobar och folklig krog för alla som gillar att umgås och äta förstklassig mat tillagad av det bästa som finns för stunden. Årstiderna styr menyn och maten tillagas av de finaste råvarorna. Mer om Köksbaren. 
 

Gotthards Krog

Restaurangen, som enligt brittiska The Guardian är en av världens absolut coolaste, är en hyllning och en kärleksförklaring till platsen och dess historia. Med fokus på småskalighet och bra råvaror erbjuds rätter som blandar internationella och norrländska smaker. Mer om Gotthards Krog. 
 

Hunger & Törst

Ett besök här ska upplevas lika spännande och omväxlande varje gång. I restaurangens varma atmosfär förmedlas en nyfikenhet och kärlek till råvaran. En ny sjurätters meny komponeras varje vecka där du som gäst väljer om du vill äta 7, 5 eller 3 rätter. Mer om Hunger & Törst. 

Restaurang. Harlequin

 

Harlequin by Hunger & Törst

En pulserande storstadsrestaurang anpassad efter Umeåbornas nyfikenhet och högra krav på kvalitativa upplevelser. Menyn är i ständig förändring baserat på kockarnas humör och vad som är bäst råvarumässigt just här och nu. Här finns också ett vinhotell, som gör det möjligt att lagra din påbörjade flaska till nästa besök. Mer om Harlequin.
 

Wild River

Sommarrestaurangen Wild River är den gömda pärlan intill Vindelälvens vackra och dramatiska forslandskap. Med fokus på vad säsongen har att erbjuda och råvarornas främsta egenskaper erbjuds du en måltid i storslagen och mysig miljö, mitt i Mårdseleforsens naturreservat. Mer om Wild River. 
 

Bodegan

En vinrestaurang med hög puls och avslappnad stämning. De brinner för ett levande och roligt vinutbud. Matlagning är gedigen där råvarorna står alltid står i fokus.
Mer om Bodegan.